Det vi kallar kolleger är i praktiken användarkonton i Desky, d.v.s. en kollega kan logga in på Desky för att komma åt de program som hen har/ges behörighet till. Varje medlemskontor bör ha åtminstone en kollega med administratörsrättigheter som har fulla rättigheter och kan lägga till fler kolleger i medlemskontoret. Varje kollega måste ha en fungerande e-postadress eftersom instruktioner för skapandet av inloggningen skickas till den e-postadress man anger.

Vi rekommenderar att en kollegas e-postadressen är personlig, inte en e-postlåda som fler personer läser. Funktioner som Meddelanden, Dokument-rättigheter, behörigheter till program och Glömt lösenord fungerar inte som planerat ifall e-postlådan inte är personlig.

I Desky finns det två olika roller som kan förknippas med en kollega; Kollega och Administratör.
Rollen Administratör ger automatiskt fulla rättigheter till alla program, medan rollen Kollega möjliggör att man kan begränsa hurudan åtkomst kollegan ska ha till olika program.

Rollen Administratör får fulla rättigheter till alla program.

Välj rollen Kollega för att ge begränsade rättigheter till program.

När e-postadress, roll och programåtkomst har angetts klickar man på Spara. Om det är frågan om en ny användare skickas ett automatiskt e-postmeddelande ut med inloggningsinstruktioner. Om det är frågan om en existerande kollega uppdateras uppgifterna.