Skapa ett intranät

Att skapa ett intranät betyder egentligen att gömma sidor för bara vissa grupper/användare. Man kan alltså skapa ett intranät som bara är synligt för användargruppen Webbansvariga, Webbredaktörer eller Medlemmar. Man kan också skapa egna användargrupper och sedan skapa ett intranät för endast dem.

Observera att alla filer du laddar upp på din Digistoff-server omedelbart kan öppnas av sökmotorer och andra besökare, ifall de vet den direkta länken till filen. Det här gäller även filer du endast lägger in på ditt intranät. Detta betyder att filer du laddar upp inte är lösenordsskyddade, fastän intranätet är det och att du absolut inte får ladda upp känslig information som exempelvis deltagarlistor med kontaktuppgifter och personsignum!

1. Gå till sajthanteringen

Börja med att gå till sajthanteringen

2. Tryck på Lägg till

Lägg till en ny sida

3. Fyll i sidans basuppgifter

Fyll först i sidans basuppgifter, och gå sedan till de Avancerade inställningarna.

4. Granska de avancerade inställningarna

Ange sedan under de Avancerade inställningarna vem som skall ha rätt att se sidan. Märk att Gäster betyder vem som helst, alltså icke inloggade besökare.

5. Spara och granska

Spara! Efter det här kan du upprepa steg 1-4 för att skapa undersidor till sidan du precis skapade. Efter det har du skapat ett intranät!