Skapa ny sida

Steg 1

För att skapa en ny sida klicka på fliken med en kugghjulssymbol.

Steg 2

Under fliken Sidor listas alla webbsidans nuvarande sidor. Klicka på knappen Lägg till för att skapa en ny sida.

Steg 3

En ny ruta Lägg till sida dyker upp.

• Förälder: Välj vilken förälder sidan skall ha. Du kan välja om sidan skall vara en "toppnivåsida" eller som den skall ligga under någon annan sida. Om förälder väljs till toppnivå kommer länken till sidan att visas i huvudnavigeringsfältet.
  • Sidans namn: Skriv in sidans namn.
  • Sidans adress: Skriv in vad du vill att sidans adress skall bli.
  • Sidmall: Välj sidmall från rullgardinsmenyn.
  • Publicerad: Välj Ja om du vill att sidan publiceras genast.
  • Synlig i navigering: Välj Nej om du inte vill att sidan skall visas i navigeringsmenyn.
  • Startsida: Välj Ja om du vill att denna sidan skall bli den nya start sidan. Start sidan är den första sidan som visas då du surfar till din sajt.
  • Språk: Språk som Kulturhusets moduler skall använda sig av. Svenska är vald som standard.
Då allt är ifyllt och förälder är vald klicka på Spara.

Steg 4

Nu är sidan skapad. Klicka på länken som ligger under rubriken Sidans adress som i det här fallet heter /textmodul/ för att komma till den nyligen skapade sidan.

Avancerade inställningar

Normalt då du skapar en sida skall du inte behöva ändra på avancerade inställningar. Här går vi ändå igenom dessa inställningar och förklarar kort vad de kan användas till.

• Beskrivning: Här kan du lägga in en kort beskrivning om din sida. Denna beskrivning hjälper sökmoterer så som google och bing att hitta till din sida.
  • Börja & Sluta publicera: Inom vilka tidsramar din sida skall vara synlig.
  • Rättigheter: Kruxa för vilka rättigheter du vill att inloggade skall ha. Visa tillåter endast visning av sida, Skapa tillåter användaren att skapa nytt innehåll till sidan, Ändra tillåter användaren att ändra på innehållet på sidan, medan Radera tillåter användaren radera innehåll på sidan.

Hur hitta en undersida?

Många har haft problem med att hitta undersidor till t.ex. Start-sidan. Undersidorna finns "gömda" och kan hittas genom att trycka på den lilla pilen till vänster om huvudusidans namn, så som på bilden nedan;

Ta bort sidor

Här kan man sedan ta bort eller lägga till undersidor enligt följande;