Länka till en fil

Observera att alla filer du laddar upp på din Digistoff-server omedelbart kan öppnas av sökmotorer och andra besökare, ifall de vet den direkta länken till filen. Detta betyder att filer du laddar upp inte är lösenordsskyddade och att du absolut inte får ladda upp känslig information som exempelvis deltagarlistor med kontaktuppgifter och personsignum!

1. Skriv texten

För att kunna skapa en länk till en fil behövs den del av materialet som skall utgöra själva länken. I den här guiden går vi igenom hur man omvandlar en del av en text till en länk som för användaren till en pdf-fil.

Först och främst behövs själva texten.

2. Markera den blivande länken & klicka på Länk—verktyget

För att göra en del av texten till en länk bör du markera den del du vill ska utgöra länken. Klicka sedan på Infoga/Redigera Länk

3. Tryck på Bläddra på server

Tryck på knappen Bläddra på server.

4. Tryck på Ladda upp

Tryck på Ladda upp och sök sedan fram filen op din dator. Beroende på ditt operativsystem kan detta steg se lite olika ut. OBS! Om du redan har laddat upp filen du vill länka till på servern, kan du hoppa över detta steg!

5. Dubbelklicka på filen

Dubbelklicka på filen som du vill länka till

6. Tryck på OK

7. Spara och testa

Texten som utgör länken kommer nu att ha de utseendeegenskaper som länkar har enligt sidmallen. Enligt vissa sidmallar kommer den vara fet, andra understreckad eller eventuellt t.o.m. färgad. Kom ihåg att spara sidändringarna och testa webbsidan innan du avslutar.