Frågor och svar

Var hittar jag en presentation av fonterna?

Du hittar en presentation av alla fonter som finns tillgängliga på Google Web Fonts (www.google.com/webfonts). När du hittat en font du vill ha, töm fontfältet och börja skriva namnet på den font du vill ha, så faller en lista på tillgängliga fonter ner.

Min färgkod är i HEX-format, hur matar jag in den?

Färgkoderna matas in i RGB-format (r, g, b). Har du din färgkod i så kallad HEX-kod (#xxxxxx) kan du klicka på "Välj" bredvid färgfältet och mata in den koden i rutan längst ner till vänster. HEX-koden skrivs då om till RGB.

Vilka webbläsare stöder stilbyggaren?

Stibyggaren kräver att du har en modern webbläsare installerad. Gamla webbläsare, som Internet Explorer version 8, stöds inte.

Vad är "Allmänna stilar"?

Allmänna stilar fungerar som inspiration och är till för att kopieras, du kan klicka på det gröna plusset och duplicera stilen till dina stilar. Därefter kan du editera den genom att klicka på den blåa pennikonen.

Förhandsgranska

Du kan prova att applicera en stil på sidan genom att klicka på stilens namn, sidan ändrar utseende för besökare först när du klickar på spara. Den aktiva stilen som besökare på sajten ser är markerad med ett krux efter stilens namn.

Prova dig fram

Vill du prova dig fram och skapa flera stilar före du bestämmer dig för en ny stil kan du i editeringsgränssnittet välja "Spara utan att applicera stilen" längst ner i formuläret.

Språkalternativ

Vill du ha språkalternativ aktiverar du "Topp"-sektionen och skapar sen sidor som heter "Svenska", "Suomeksi", "In English" osv och placerar respektive språks sidor under dessa.

Spaltbreddernas pixelmått

Spaltbredderna är tills vidare procentbaserade, så inga pixelmått annat än att huvudområdet är 940 pixel brett minus marginaler. Stilediteraren kommer enligt nuvarande plan inte att ha pixelbaserade mått för att sidorna ska funka optimalt på olika skärmupplösningar, läsplattor och telefoner. Vill du ha bilder och annat att fylla en hel spalt rekommenderar jag att du slår in 100% som bredd på dem.