Sätt in bilder

Med hjälp av textmodulen kan du sätta in bilder

1. Lägg till en modul

Gå till den sidan du vill lägga upp bilden på. Klicka på knappen med ett plustecken som symbol.

2. Välj modultyp

Välj modultyp Text från rullgardinsmenyn, mata in Modulens namn och klicka på knappen Spara.

3. Ändra textmodul

Klicka på knappen Ändra för att gå vidare.

4. Tryck på bildverktyget

Klicka markören på den plats i textmodulen du vill att bilden skall sättas (I detta fall så är det en tom textmodul så markören är på första raden, längst till vänster). Fortsätt med att klicka på "bild-ikonen" på menyraden, så som den röda pilen visar.

5. Bläddra på server

I rutan som öppnas så klickar du på knappen "Bläddra på server", som den röda pilen visar.

6. Tryck på Ladda upp

Tryck sedan på Ladda upp. Ifall du redan laddat upp bilden på servern kan du hoppa över detta steg.

7. Dubbelklicka på rätt bild

Dubbelklicka på den bild du vill lägga in i textmodulen.

8. Tryck OK

I rutan som öppnas så ser du information om bilden. Vi återkommer nedan till hur man ändrar storleken om den är fel. Först så väljer vi dock att spara bilden genom att klicka på "OK".

9. Spara

Välj "Spara" för att lägga upp bilden på hemsidan.

10. Färdigt!

Du har nu lagt upp bilden på hemsidan. Nedan skall vi gå igenom hur du ändrar storleken på bilden.

11. Ändra storlek

För att ändra på storleken på bilden börjar du med att klicka på "Ändra".

12. Ändra bildens egenskaper

Dubbel-klicka någonstans på bilden

13. Ange ny storlek på bilden

I rutan som öppnas bör du komma ihåg två saker. För det första, kolla att låset är fast (den ena röda pilen). Om låset är öppet så klickar du på det för att stänga det. Det fasta låset betyder att bildens proportioner hålls och du behöver bara ändra på bredden för att ändra på storleken på bilden.

OBS! Om du i misstag har haft ett öppet lås och sparat bilden i fel proportioner så oroa dig inte, öppna bilden på nytt och stäng låset. De verkliga proportionerna finns i minnet och korrigeras.

14. Spara ändringar

I detta fall så har vi valt att förminska bilden. Detta gör vi genom att fylla i bredden (med låset fast), vilket medför att höjden fylls i automatiskt. När du gjort dina ändringar, klicka på "OK".

15. Spara ändringar

Avsluta med att klicka på "Spara".

16. Färdigt!

Du har nu förminskat bilden på din hemsida. Resultatet ser du nedan. Denna procedur går att göra hur många gånger som helst, på såväl nya som gamla bilder bara du är inloggad.