Röstning

I denna manual skall vi steg för steg gå igenom hur man bygger upp en Poll, dvs. en undersökning, i Digistoff 2.4

1. Gå till rätt sida

Gå till den plats på din hemsida dit du vill lägga upp en undersökning.

Börja med att klicka på "+"-tecknet bredvid "modul"-ikonen för att lägga till en modul

2. Välj rätt modul

Välj i rullgardins-menyn "Poll", behåll namnet som föreslås och klicka på "Spara"

3. Klicka på ändra

Klicka på "Ändra" för att lägga upp undersökningen

4. Fyll i uppgifter

I rutan som öppnas så fyller du i frågan, svarsalternativen, hur och när du vill att undersökningen skall äga rum och hur du vill se resultaten. I detta fall så har vi valt att undersökningen är i kraft en vecka och resultaten visas efter det. Efter att du fyllt i uppgifterna så fortsätter du genom att klicka på "Spara"

5. Färdig röstning

Nedan ser du hur din undersökning ser ut. Besökarna röstar genom att klicka på bollen framför ett av alternativen och sedan klicka på "Rösta"