Länka till Dropbox filer

Fungerar även med Google Drive eller liknande molnbaserade lagringstjänster

1. Välj vad som skall utgöra länken

Gå in i texteditorn på Digistoff och markera vad som skall utgöra länken. Tryck sedan på länkvertyget

2. Kopiera de filer du vill dela till Public-mappen på Dropbox

Kopiera de filer du vill dela till Public-mappen på din Dropbox.

3. Kopiera länken till den aktuella filen

Klicka sedan med höger musknapp på filen du vill dela och välj Copy public link. Detta kan du göra antingen i din webbläsare då du loggat in där på ditt Dropbox-konto eller på din dator i Dropbox-mappen.

Tryck sedan Copy public link eller Ctrl + C.

4. Klistra in adressen i länkverktyget

Klistra sedan in adressen i länkverktyger i Digistoff.

5. Spara

Spara och testa att länken fungerar. Upprepa dessa steg tills du länkat till alla filer du vill dela. Notera att man inte kan länka till en hel mapp på Dropbox, utan endast direkt till filer.

Kom ihåg att du inte får sprida upphovsrättsskyddat material, och att du som webbmaster är ansvarig för allt material på din sajt.

Sätt in texter

I denna guide lär du dig sätta in texter på din hemsidaLäs mera »

Sätt in bilder

Med hjälp av textmodulen kan du sätta in bilderLäs mera »

Länka till en fil

Läs hur du kan skapa behändiga länkar till filer av olika slagLäs mera »

Länka sociala medier med ikoner

Läs hur du enkelt infogar länkar till dina sociala medier kanalerLäs mera »

Bädda in media

Klistra in en länk för att bädda in t.ex. YouTube, Vimeo eller Soundcloud.Läs mera »

Bädda in Facebook

Visa inlägg från en Facebook-sida på din hemsidaLäs mera »

Bädda in objekt

Denna manual visar hur man bäddar in ett objekt i en textmodulLäs mera »

Behåll formatering

Kopiera innehåll från en textmodul till en annan utan att förlora textformateringen eller bilderna.Läs mera »