Påminnelsefakturor

Läs hur du skapar och skickar påminnelsefakturor.

Uppdatera reskontran

För att kunna skicka en påminnelsefaktura behöver du först få fram de mottagare som inte betalat sin faktura, dvs uppdatera reskontran. Läs mera om det på Kryssa för betalade fakturor automatiskt eller manuellt

Skapa en ny påminnelsefaktura

När alla betalningar är avbockade och reskontran är uppdaterad skapar du en påminnelsefaktura som en ny faktura. Enklast är det att kopiera originalfakturan, byta namnet på fakturan och eventuellt skriva in att det handlar om en påminnelse i fakturans meddelandefält.

Skicka påminnelsefaktura

Efter att påminnelsefakturan är skapad väljer du att

1. Visa reskontran för originalfakturan, eftersom där finns den uppdaterade reskontran.
  2. Klicka på Obetalda i dropdown menyn.

Nu har du en lista på alla som ska få påminnelsefakturan. Fakturera denna lista enligt normal fakturering.

1. Klicka fakturera nere i högra hörnet
  2. Välj påminnelsefakturan du skapat.
  3. Granska sedan sammanfattningen och ange förfallodag
  4. Bekräfta & fakturera.